Friday, March 13, 2015

Σ' έναν όμορφο κόλπο με βαθιά πεντακάθαρα νερά έδωσε ένας Άγιος τ' όνομα του.


CAPE SKINARI-ZANTE
Η περιοχή Σκινάρι βρίσκεται βόρεια της Ζακύνθου και περιλαμβάνει πολλά χωριά όπως Άγιος Νικόλαος, Βολίμες, Μακρύς Γιαλός, Ξύγκια, Μικρονήσι και επίσης τις Μπλε Σπηλιές και το Ναυάγιο.

Σ' έναν όμορφο κόλπο με
 βαθιά πεντακάθαρα νερά έδωσε ένας Άγιος τ' όνομα του. 

Ο ήσυχος γραφικός κόλπος έχει την επίσημη ονομασία του Αγίου Νικολάου των Βολιμών. 

     Η περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά ακόμα, κυρίως λόγω των 30 χιλιομέτρων από τη χώρα της Ζακύνθου, πολλοί λένε καλύτερα που δεν κοντά στο κέντρο του νησιού. 
     Το λιμανάκι του κόλπου πέρα από τις ψαρόβαρκες της περιοχής, και τα καραβάκια που κάνουν περιηγήσεις στις περίφημες Γαλάζιες Σπηλιές των Βολιμών και το Ναυάγιο, προτιμάται ιδιαίτερα από τους παραθεριστές που επισκέπτονται το νησί με σκάφος... 
Ένα μικρό ferryboat που δραστηριοποιείται στην θαλάσσια συγκοινωνία συνδέει τη Ζάκυνθο με την Κεφαλονιά. 

Γαλάζιες Σπηλιές



     Στην κεντρική παραλιακή οδό υπάρχουν γραφικά ''καφέ'' και αρκετές, αξιόλογες γευστικά, ζακυνθινές ταβέρνες, με μια γοητευτική θέα που αλλάζει πολλές φορές μες την ημέρα την εικόνα της. Αιτία αυτών των εναλλαγών του τοπίου; 
     Το μικρό ακατοίκητο νησάκι του Αγ. Νικολάου που είναι ακριβώς απέναντι, κάνει παιχνίδια με το φως του ήλιου, από καμάρι λες, για τον τόπο που έδωσε τ' όνομά του, .

     Χαρακτηριστικά 

Παραλία με: Βότσαλο και βραχάκια 
Απόσταση από την πόλη Ζακύνθου: 30χλμ.
Βρίσκεται στην περιοχή: Αγιος Νικόλαος Βολιμών
Ανήκει στο Δήμο: Ελατίων
Αλλες κοντινές παραλίες: Μακρύς Γιαλός, Ξύγκια
Αλλες παραλίες στο ίδιο Δήμο: Μακρύς Γιαλός, Ναυάγιο, Ξύγκια, Πόρτο Βρώμη 


     Εξερεύνηση

Εκτός από την παραλία του Αγίου Νικολάου, υπάρχουν και άλλες μικρότερες στην περιοχή τις οποίες θα βρείτε εύκολα με μια μικρή εξερεύνηση. Πρόσβαση στην θάλασσα υπάρχει και από μικρά μονοπάτια που οδηγούν σε βραχάκια.

Μακρύς Γιαλός


      Μακρύς γιαλός, παραλία με βότσαλο, Βαθμολογία: 9/10.  Μικρή, γραφική παραλία που βρίσκεται 25 χμ βορειοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου και περικλείεται σε έναν μικρό κολπίσκο. Αποτελείται από άμμο και βότσαλα και τα νερά της είναι κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα και σχετικά βαθιά. Υπάρχουν λιγοστές ομπρέλες και ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, ενώ δεν υπάρχουν θαλάσσια σπορ.
     Το τοπίο είναι άγρια γοητευτικό έτσι όπως συνδυάζει βουνό και θάλασσα.... Απόκρημνοι, πελώριοι βράχοι εκτείνονται ακριβώς πάνω από την παραλία. Στη κορυφή του βράχου που υπάρχει πάνω από τη πλαγιά της παραλίας βρίσκεται μια μικρή παραδοσιακή ταβέρνα που προσφέρει φαγητό και χώρο για κατασκήνωση. Επίσης αξίζει να κολυμπήσετε λίγο μακριά από την παραλία και να δείτε από κοντά τις πολλές σχηματιζόμενες σπηλιές. Πραγματικά πρόκειται για ένα μαγευτικό τοπίο που αξίζει κανείς να επισκεφτεί.




      Ξύγκια,  Μια μοναδική, ''μυρωδάτη'', γραφική παραλία στο νησί, στο νερό της περιέχεται θειάφι σε μεγάλη αναλογία δίνοντας στην παραλία ένα ιδιαίτερο άρωμα.
     Το θειάφι προέρχεται από τις γειτονικές σπηλιές, με αποτέλεσμα αυτή η παραλία να είναι ιδανική για αυτούς που έχουν πόνους στα πόδια και αρθρίτιδες γιατί το μπάνιο σε νερό με θειάφι θα τους βοηθήσει. Είναι επίσης γνωστό ότι κάνει καλό στο δέρμα και βοηθάει στην κυτταρίτιδα.
Η παραλία Ξύγκια έχει εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο και διαθέτει χώρο στάθμευσης.
Αρκετές καλές ταβέρνες τριγύρω θα σας προσφέρουν σπιτικές γεύσεις να γεμίσετε ενέργεια. Στην παραλία δεν υπάρχουν καταστήματα.



Έτσι ''βλέπει'' το χωριό Μικρονήσι,
το μικρό νησί που έχει στα πόδια του
____________________________________________________________________________

      
      Βολίμες

     Δεν θέλουμε να κουράσουμε... Μα πρέπει να παρουσιάσουμε σωστά το παραδοσιακό χωριό, Βολίμες, που απέχει 32χμ από την πόλη της Ζακύνθου.
      Υπάρχουν ακόμα τρία μικρότερα χωριά που απέχουν μόνο μερικά λεπτά το ένα από το άλλο και μπορείτε εύκολα να  ''περπατήσετε'' την πραγματικά χωριάτικη ομορφιά τους. 
       Σαν αρχιτεκτονική είναι μερικά από τα πιο καλοδιατηρημένα  χωριά στο νησί και ο τρόπος ζωής στηρίζεται στην παράδοση.   
       
       Οι παλιές εκκλησίες, το Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα αλλά και την ορεινή αρχιτεκτονική, θα σας ανταμείψουν... Μια βόλτα must που θα σας μείνει αξέχαστη.
       Τελικά, ίσως οι Βολίμες να είναι, ένα από τα πιο ενδιαφέρον χωριά στη βόρεια πλευρά του νησιού και γνωστό για την αγορά του, στην οποία μπορείτε να βρείτε τοπικά προϊόντα όπως παραδοσιακά χειροτεχνήματα,  χειροποίητα χαλιά και δαντέλες, τυρί, μέλι και κρασί. 

        Για αυτούς που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους ζωής.... ή αναζητούν την απόλυτη ηρεμία και διακοπές δίπλα στην φύση, η περιοχή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.  Δανείζεται το μικρό λιμάνι του Άγιου Νικόλαου για την θαλάσσια επικοινωνία. 

       Ο παραλιακός δρόμος θα σας οδηγήσει στον Μακρύ Γιαλό όπου υπάρχουν όμορφες αμμώδεις παραλίες και ταβέρνες, σε αυτή τη περιοχή γίνεται ετησίως το μεγαλύτερο beach party της Ελλάδα. Συνεχίζοντας στο δρόμο θα βρείτε το χωριό Ξύγκια διάσημο για την φυσική ιαματική πηγή με τις θεραπευτικές της ιδιότητες.
__________________________________________________________


Μια μικρή πλαγιά...  25 στρεμμάτων - Αγ. Νικόλαος 

Προσπαθήσαμε να σας περιγράψουμε, όσο μπορούσαμε πιο απλά (λίγο δύσκολο), την ομορφιά της περιοχής...
Προσπαθήσαμε να ''δείτε'' την περιοχή χωρίς να πάτε... Δεν έχει σημασία πόσο καλή ήταν η προσπάθεια μας...   Σημασία έχει ότι εδώ...  δηλαδή εκεί ... στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν:  

1.  Μια μικρή πλαγιά...  25 στρεμμάτων στην βόρεια Ζάκυνθο... στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου,  
      200 μέτρα από τη  θάλασσα. Ολόκληρο ή τμηματικά.  (στην πιο πάνω φωτογραφία)


           στο video μια μικρή άποψη από το αυτοκίνητο όπως πλησιάζουμε το λιμάνι...   







2.  Μόλις ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι,  6 στρέμματα, γωνιακό, με πρόσωπο σε δύο δρόμους,  
      στη διασταύρωση του κοινοτικoύ  με τον κύριο νομαρχιακό για την πρωτεύουσα του νησιού. 





3.   Δύο χιλιόμετρα από τον Αγ. Νικόλαο, στον  οικισμό Σπαρτιά 3 στρέμματα εντός οικισμού 
         αμφιθεατρικά .....




              1η - 2η και  3η  από τις παραπάνω περιγραφές, 
             
              Πωλούνται...  περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.:  697 9216 536 
                                                                                                                699 7813 998


Οικισμός Σπαρτιά




             * Ευχαριστούμε το album spot για τη φιλοξενία και χώρο που μας διέθεσε



ALBUM spot


1 comment:

  1. πραγματικά πολυ όμορφη παρουσίαση ....

    ReplyDelete